Pancakes cu măr și scorțișoară

Pancakes cu măr și scorțișoară

Duminica îmi place să mă răsfăț la micul dejun cu ceva special. Acum că a venit toamna și am mere din belșug am căutat să le integrez în acest ritual și mi-au ieșit aceste pancakes minunate cu măr și scorțișoară, fără zahăr, fără cereale, fără lactate și fără oua! Am testat rețeta de mai multe ori pentru a vedea cum iese cu diverse tipuri de făină. Varianta pe care o vedeți mai jos e de departe preferata mea, dar bineînțeles că puteți înlocui făina de banane verzi cu una similară ca și comportament.

Cubulețele de mere moi și delicioase fac ca aceste pancakes să fie cu totul deosebite. După cum ați observat, chiar am încercat să folosesc merele în cât mai multe rețete. Sunt pline de nutrienți acum când sunt proaspăt culese. Mie îmi plac cel mai mult acum toamna când le pot culege direct din pom și sunt crocante și zemoase.

Pentru a înlocui oul am ales bananele. Dar ca acestea să își facă datoria de a lega cât mai bine compoziția, trebuie să fie cât mai verzi. Nu am încercat să prepar rețeta cu banane coapte. Acestea se sfarmă mai ușor și nu au compoziția lipicioasă. Eu le-am servit doar cu miere și scorțișoară. Nu au avut nevoie de altceva. Sper să încerci rețeta și să își placă!

 

pancakes cu mar

 

Pancakes cu măr și scorțișoară

Course Dessert
Keyword mar, pancakes, scortisoara

Ingredients

  • 2 bucăți banane cu coaja verde
  • 2 linguri făină de banane verzi
  • 1 lingură fulgi de cocos
  • 3-5 linguri lapte de cocos
  • 1 bucată măr
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • sare
  • 2 lingurițe ulei de cocos

Instructions

  1. Mărul se curășă de coajă și se taie în cubulețe mici.

  2. Bananele se pun într-un bol și se mărunțesc cu ajutorul unei furculițe până când se formează un piure. În funcție de dimensiunea lor se adaptează și cantitățile celorlalte ingrediente. Eu am folosit două banane mici, au avut 150g împreună, curățate de coajă.

  3. Se adaugă pe rând și se amestecă bine celelalte ingrediente: făina de banane verzi, fulgii de cocos, laptele de cocos, cubulețele de mere, scorțișoara și un praf de sare. Dacă compoziția este prea solidă mai adăugați 1-2 linguri de lapte de cocos. 

  4. Se încinge o tigaie, se pune puțin ulei de cocos și se adaugă un sfert din compoziția obținută. Se modelează în tigaie cu ajutorul unei linguri sau palete din silicon până prinde o formă cât de cât rotundă.

  5. După aproximativ 2 minute se întoarce cu grijă și pe cealaltă parte, cu ajutorul unei palete. Se obțin cam 4 pancakes care se pot servi cu miere și scorțișoară sau cu un sos din smantana de cocos, miere si scorțișoară. 

pancakes cu mar



5 thoughts on “Pancakes cu măr și scorțișoară”

  • Buna ziua ! Sunt foarte bucuroasa ca am descoperit blogul tau. Eu am urmat tratamentul cu suplimente si alimentatie al Dr. Amy Myers. Acum am cam ramas fara idei de feluri de mancare si am fost placut surprinsa cand am vazut retetele tale. Mi-am facut deja lista de cumparaturi si urmeaza sa le incerc. As vrea sa te intreb, ce fel de banane sunt cele cu coaja verde si de unde as putea sa cumpar faina de : tigernut, arorut, de banane verzi. Iti multumesc si iti doresc succes in tot ceea ce faci !

    • Buna Maria,
      Multumesc pentru apreciere! Bananele cu coaja verde, cele pentru gatit se numesc platanos sau plantain, sunt mai mari si se consuma doar gatite. Eu le-am gasit doar in Metro sau in Kaufland ocazional. Faina de banane verzi si de alune tigrate o iau online de pe paradisulverde.ro iar cea de arorut o iau dintr-un magazin naturist din Cluj. Succes iti doresc si tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *