Pilaf de conopidă cu pui și morcovi

Pilaf de conopidă cu pui și morcovi

Acest pilaf de conopidă este o idee nemaipomenită atunci când îți dorești o masă hrănitore și ușor de preparat. Este foarte gustos și reîncălzit așa că îl poți prepara în cantitate mai mare, pentru 2-3 zile și astfel să economisești timp.

Culoarea minunată este dată de către un ingredient cu proprietăți anti-inflamatoare, de un real folos în bolile autoimune. Ai ghicit! Este vorba despre turmeric. Este important să verifici eticheta și să te asiguri că nu conține urme de gluten, lactate sau alți alergeni de evitat în cadrul protocolului autoimun. De aici poți achizitiona atât pudra de turmeric pe care să o folosești în preparate cât și suplimentele pe bază de turmeric pentru un efect constant și mai intens.

pilaf de conopidă

Conopida este o vegetală foarte versatilă și este folosită chiar și pentru deserturi. De aceea au apărut și câteva glume pe tema asta. „Folosește conopida ca substitut pentru piure de cartofi, pentru orez și pentru orice bucurie din viața ta!” este una dintre ele. Totuși, pentru noi, cei care urmăm protocolul autoimun, asta e o veste bună! Ne putem bucura de o mai mare varietate de rețete și în plus, de beneficiile pentru sănătate. Conopida conține multă vitamina C, vitamina B6, vitamina K, are fibre și este anti-inflamatoare. Asta doar ca să le enumăr pe cele mai importante.

Poți servi acest pilaf de conopidă simplu sau alături de niște murături sau o salată bună. Din salatele mele nu prea lipsește avocado, este prezent în orice combinație aș încerca. Mai poți folosi frunze verzi, sfeclă rasă, ceapă, usturoi, posibilitățile sunt nenumărate!

Aici găsești și alte rețete delicioase cu conopidă. Supa trebuie neapărat să o încerci chiar dacă crezi că nu îți place conopida 😆

Supă cremă de conopidă coaptă cu turmeric

Gnocchi de conopidă cu sos pesto

Orez din conopidă cu turmeric și pulpe dezosate

Pilaf de conopidă cu pui și morcovi

Course Main Course
Keyword conopidă, pilaf, pui

Ingredients

  • 1 buc conopidă medie
  • 500 g carne de pui fără os
  • 3 buc morcovi medii
  • 1 buc ceapă
  • 250 ml supă de oase, de pui sau de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță turmeric
  • sare după gust
  • pătrunjel proaspăt

Instructions

  1. Se pregătesc ingredientele: ceapa se curăță și se taie mărunt (sau se mărunțește la robot – eu îl folosesc pe acesta), conopida se spală și se mărunțește în robot cu ajutorul lamei S sau se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Morcovii se taie rondele (operațiune de asemenea posibilă cu ajutorul robotului de bucătărie). Carnea se taie cubulețe.

  2. Într-un vas se călește foarte puțin ceapa, se adaugă apoi cubulețele de carne și se lasă să se gătească câteva minute (se poate evita prăjitul, bineînțeles, adăugând puțină supă sau apă). 

  3. Se adaugă în vas și morcovii rondele și conopida mărunțită la dimensiunea bobului de orez. Peste ele se toarnă și supa, se pune sarea și se lasă să se gătească până când carnea e făcută și legumele moi, aproximativ 20-30 de minute. 

  4. Se adaugă turmericul, se potrivește de sare și se mai gătește 2-3 minute. După oprirea focului sau chiar la servire se adaugă pătrunjel proaspăt. 

Please follow and like us:


2 thoughts on “Pilaf de conopidă cu pui și morcovi”

  • Urmaresc dieta AIP ,este o dieta greu accesibil pentru ca in Reghin sint multe produse care nu se gasesc.Incerc sa fac improvizatii datr nu stiu daca este bine.De exemplu la reteta pilaf de conopida cu morcovi, nu am de unde sa cumpar turmeric.Propun ca aceste retete sa nu sea bazeze pe reclame.Doresc retete cu produse romanesti,care se gasesc la piata
    sau in comert.
    cu respect Irina
    reteta cu pilaf de conopida o sa fac fara turmeric.

    • In acest moment turmericul este usor accesibil in aproape orice magazin alimentar in zona condimentelor. Am ales sa fac reclama pentru ca primeam des intrebari despre ingrediente, astfel evitam aceste intrebari. In plus, comertul online este disponibil pentru toate zonele tarii. Daca nu doriti sa folositi ingrediente exotice, cel mai usor este sa modificati retetele autohtone. Sanatate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *