Orez din conopidă cu turmeric și pulpe dezosate

orez de conopidă cu turmeric

Orez din conopidă? Da! Cel puțin așa îl numesc americanii 🙂 Conopida este foarte versatilă iar în dieta autoimună (AIP) se poate folosi în piure pentru a înlocui cartofii, în aluat pentru a prepara pizza sau uite chiar așa, mărunțită, sub formă de orez, ca și garnitură pentru orice tip de carne. Dacă vrei o variantă vegană poți să omiți carnea și să adaugi o salată mai consistentă. Eu de data aceasta am ales să fac niște pulpe dezosate la grătar pentru că îmi doream un prânz rapid dar și pe gustul întregii familii dar tu le poți înlocui cu orice altceva își este pe plac.

-Mami, ce avem de mâncare?
-Avem pulpă de pui cu orez și salată de castraveți.
După ce gustă:
-Ăsta nu e orez, sunt legume!
Dar a mâncat oricum 🙂

 

orez de conopidă cu turmeric

 

Orezul din conopidă se prepară foarte simplu și pe lângă gustul bun, mai vine cu o mulțime de nutrienți. Mie mi-a plăcut combinația aceasta și cu siguranță o voi repeta. Mi-a plăcut chiar și salata de castraveți, chiar dacă înainte să încep AIP nu îi mâncam deloc. Mai jos găsești rețeta pentru orez. Pulpele au fost doar condimentate și puse pe grătarul din fontă iar salata a fost preparată simplu cu ulei de măsline, oțet și sare.

 

Orez de conopidă cu turmeric

Servings 4 porții

Ingredients

  • 1 buc conopidă (800g-1kg)
  • 1 buc praz
  • 1 buc ceapă galbenă
  • 3 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 linguri apă
  • 2 lingurițe turmeric
  • sare

Instructions

  1. Se călesc foarte puțin ceapa, prazul și usturoiul în uleiul de măsline după care se adaugă câteva linguri de apă peste ele.

  2. Se taie bucăți conopida și se pune în robot. Se mărunțește până când începe să semene cu orezul. 

  3. Se pune orezul din conopidă peste celelalte ingrediente și se adaugă sare după gust. Se lasă la gătit cu capac și se amestecă doar din când în când. 

  4. Când este gătită se adaugă turmericul, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute. Este gata de savurat!

Recipe Notes

Dacă nu doriți să prăjiți deloc ceapa și prazul există posibilitatea de a adăuga apa de la început 😉

orez de conopidă

 

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating