Chifteluțe cu sos de dovleac dulce-acrișor

Chifteluțe cu sos de dovleac

Chifteluțe de porc cu sos bun-bun de dovleac? Oh da! Au ieșit atât de gustoase că am mâncat tot bolul pe care îl vezi în poză! Yep! 7 chifteluțe dintr-o singură înghițitură 😅 Îți spun sincer că nu m-am așteptat ca această combinație să fie atât de bună. Seamănă destul de bine cu chifteluțele marinate în sos de roșii. În AIP nu sunt permise roșiile așa că mi-au cam lipsit, dar cu sosul ăsta am dat lovitura!

Din cantitatatile de mai jos mi-au ieșit aproximativ 40 de chiftele. Bineînțeles, le-am pus la cuptor, pe hârtie de copt. Așa procedez întotdeauna. Doar una dintre ele am prajit-o în tigaia de fontă pentru a o gusta și a mă aigura că e destul de sărată. Poți proceda și tu la fel pentru a le face pe gustul tău! După ce le-ai copt e cam târziu 😄

Și sosul a ieșit suficient pentru toate chifteluțele. Mie mi-a plăcut combinația aceasta și fără garnitură. Am încercat-o și alături de un orez din conopidă și morcovi și cred că ar merge minunat lângă un piure de conopidă sau de broccoli.

Dacă și ție îți place dovleacul și vrei să îl gătești în cât mai multe feluri, îți recomand și rețeta de Supă de vită cu dovleac de aici. O toamnă frumoasă!

 

Chifteluțe cu sos de dovleac

 

Chifteluțe cu sos de dovleac

 

Chifteluțe cu sos de dovleac dulce-acrișor

Keyword chiftele, dovleac, porc

Ingredients

Pentru sosul de dovleac

  • 500 ml piure de dovleac
  • 250 ml apă
  • 1 buc ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 lingurițe miere
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare

Pentru chifteluțe

  • 1 kg ceafă de porc tocată
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapă
  • 2 linguri piure de dovleac
  • 3 căței usturoi
  • 1/2 linguriță cimbru
  • sare

Instructions

  1. Dacă nu ai piure de dovleac îl poți prepara pe loc, foarte simplu: tai o bucată de dovleac în cubulețe și îl gătești la abur (eu așa am procedat) sau îl fierbi. Când este moale îl mărunțești cu ajutorul robotului de bucătătrie sau al mixerului vertical. Eu l-am făcut cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte în frigider.

  2. Pentru chifelute am mărunțit bine ceapa și morcovul la robot, se pot bineînțeles și tăia sau răzui. Apoi le-am adăugat peste carnea tocată împreună cu celelalte ingrediente și am amestecat totul foarte bine.

    Chifteluțe cu sos de dovleac
  3. Am format biluțe și le-am pus la cuptor pe hârtie de copt. Am folosit un program cu ventilație și au fost gata cam în 25 de minute. În funcție de tipul de cuptor și programele pe care le are disponibile, e normal ca timul să difere. Îți recomand să le verifici din când în când.

    Chifteluțe cu sos de dovleac
  4. În timp ce s-au copt chiftelele, am pregătit sosul de dovleac. Am mărunțit bine, bine ceapa și usturoiul. Le-am pus la gătit în ulei de măsline cam 5-6 minute, până s-au înmuiat și apoi am turnat peste dovleacul și apa. Le-am lăsat să bolborosească o perioadă, cam 10 minute, apoi am pus și sucul de lămâie, mierea și sarea. Am gustat. A fost bun! Le-am mai lăsat cam 5 minute și am oprit focul, Sper să îți placă!

chifteluțe cu sos de dovleac

Articole recomandate

3 comentarii

  1. Ce fel de dovleac?

    1. Dovleac normal am folosit, de acela portocaliu cu coaja verde dar merge si cu plăcintar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating