Cauți o salată cu piept de pui simplă, colorată și hrănitoare? Sau poate ai o bucată de pui gătită pe care vrei să o reciclezi? Oricare e situația ta, sunt sigură că nu vei regreta rezultatul.
Eu am gătit ieri un pui întreg și am consumat doar pulpele și aripile. A rămas pieptul de pui care e puțin mai sec așa că m-am gândit la o metodă prin care să îl fac mai gustos. În primul rând trebuia să îl fac un pic mai crocant și mai condimentat așa că l-am tăiat cubulețe și l-am călit foarte puțin în tigaia de fontă cu ulei de măsline și condimente. Apoi l-am pus peste o salată colorată și am avut parte de o cină delicioasă. Recomand folosirea unui avocado copt bine pentru a da cremozitate și o consistență mai bună salatei.
Salată cu piept de pui și accente roz
Ingredients
- 1 buc piept de pui gătit
- 1 buc salată verde
- 3-4 buc ridichi
- 2 linguri ceapă roșie marinată
- 1 buc avocado bine copt
- 1/2 buc sfeclă roșie mică
- 2 lg ulei de măsline extra virgin
- 1 lg suc de lămaie sau oțet balsamic
- 1/2 lgț miere
- sare
- usturoi granulat
- ierburi italiene
Instructions
-
1. Dacă nu aveți un piept de pui gata gătit, îl puteți pregăti simplu la abur sau la cuptor. Se taie pieptul de pui cubulețe și se călește în ulei de măsline cu sare, ierburi italiene (se pot folosi și separat oregano, busuioc, salvie) și usturoi granulat.
-
2. Se prepară o salată din salata verde (sau valeriană, rucola, spanac sau alte frunze verzi sau mix-uri la alegere), avocado tăiat cubulețe, ridichi tăiate rondele fine, sfeclă taiată subțire, ceapă roșie marinată (puteți folosi și ceapă crudă).
-
3. Se pregătește un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie sau oțet balsamic, puțină miere și sare. Se amestecă bine și se toarnă peste salată doar înainte de servire.
Recipe Notes
Dacă vreți să preparați ceapa roșie marinată este nemaipomenit de simplu. Stoarceți o lămaie sau un lime și puneți sucul într-un borcan mic peste ceapa tăiată cât mai fin. Lasați o zi la frigider și apoi se poate consuma. Se păstrează la frigider și se consumă în 5-6 zile.