Supă de toamnă cu vită și dovleac

supă de toamnă cu vită și dovleac

Îți propun o supă de toamnă cu vită și dovleac foarte deasă și hrănitoare. Eu am mai preparat-o și anul trecut și de abia am așteptat reapariția dovleacului. Poate că deja ai văzut în meniul meu (aici) că această săptămână i-am dedicat-o lui. Așa cum am spus și acolo, voi încerca să îți arăt cât de versatil este prin folosirea lui în tot felul de rețete diferite. Eu chiar îl folosesc la maxim în perioada aceasta de aproximativ 3 luni dintr-un an, cât e pe piață.

Protocolul autoimun te îndeamnă să fii creativ cu ingredientele pe care le ai la dispoziție. Eu trebuie să recunosc că pentru mine asta este o plăcere. Îmi place să fac combinații și să încerc rețete și îngrediente noi. Așa cum ți-am zis și în postarea anterioară, înainte să încep acest stil de viață, dovleacul nu prea făcea parte din alimentația mea. În consumam foarte rar și nicidecum întegrat în rețete. Doar dovleac simplu, copt la cuptor.

Supa aceasta este atât de simplu de pregătit. Durează maxim o oră totul, de la pregătirea ingredientelor și până la lingerea polonicului 😅 . Eu mi-am cam ars limba! Cea mai dificilă parte este tăierea dovleacului în cubulețe mici, în rest totul e simplu ca bună-ziua! Nu trebuie să ai experiență în ale gătitului. Doar urmezi înstrucțiunile pas cu pa și te bucuri de o bunătate de supă!

 

supă de toamnă cu vită și dovleac

Supă de toamnă cu vită și dovleac

Course Soup
Keyword dovleac, supa, vita
Servings 4 porții

Ingredients

  • 500 g carne de vită tocată
  • 500 g dovleac
  • 1 litru supă de oase /apă
  • 1 buc ceapă albă mare
  • 1 buc morcov mare
  • 1 buc țelină mică
  • 3 căței usturoi
  • 1 pumn frunze de kale sau spanac mărunțite
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 buc lămâie - doar sucul
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • sare după gust

Instructions

  1. Se călește puțin ceapa în uleiul de măsline. Se adaugă carnea de vită și se amestecă din când în când, până își schimbă culoarea.

  2. Se pune și usturoiul mărunțit, morcovul, țelina și dovleacul tăiate cubulețe mici. Se pune sare după gust, oregano și busuioc și se toarnă supa de oase peste.

  3. Se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat. Apoi se adaugă și frunzele verzi mărunțite și se mai fierbe 7-8 minute. 

  4. La sfârșit se adaugă sucul de la o lămâie și se mai potrivește de sare. Gata supa!

supă de toamnă cu vită și dovleac pinterest

 

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] place dovleacul și vrei să îl gătești în cât mai multe feluri, îți recomand și rețeta de Supă de vită cu dovleac de aici. O toamnă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating