Supă cremoasă de dovlecel cu avocado

supa de dovlecel cu avocado

Supa de dovlecel cu avocado a fost o idee foarte bună. Este vară iar grădinile și piețele sunt pline de legume proaspete. Ca să le integrez pe toate îl alimentația de zi cu zi trebuie să fiu creativă.

Zilele trecute am primit de la țară, de la bunicul meu, niște dovlecei pe care vroiam să îi pregătesc cât mai repede și mi-a venit ideea să fac o supă din ei. De data aceasta nu am vrut să folosesc laptele de cocos, așa că avocado mi s-a părut perfect pentru a da cremozitate supei. În plus aduce grăsimi sănătoase și mulți nutrienți.

Eu pregătesc cam două supe pe săptămână și de cele mai multe ori folosesc supa de oase (rețeta aici) ca și bază. Colagenul și gelatina conținute de aceasta sunt neprețuite în bolile autoimune, așa că încerc să le consum în fiecare zi, în acest mod. În plus supele au un gust mult mai bun gătite astfel, în comparație cu varianta în care folosim doar apă. Pentru a transforma supa într-una vegană trebuie pur și simplu să înlocuiești supa de oase cu supă de legume. Toate celelalte ingrediente sunt potrivite în perioada de post sau celor care urmează o dietă vegană.

 

supa de dovlecel cu avocado

 

Am gătit toate ingredientele în afară de avocado. Pe acesta l-am adăugat doar la sfârșit în supa de dovlecel, în încercarea de a păstra cât mai mult din conținutul de nutrienți al acestuia. Eu am servit-o cu vlăstari de brocoli eco și cu cubulețe mici de sfeclă. Poți să adaugi și bucățele de carne gătită sau ceapă verde 😉 Sper să îți placă!

 

Supă cremoasă de dovlecel cu avocado

Course Soup
Servings 4 porții

Ingredients

  • 2 buc dovlecei mari
  • 1 buc ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 1 buc avocado copt
  • 500 ml supă de oase sau de legume
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • usturoi granulat
  • ceapă granulată
  • sare

Instructions

  1. Dovleceii se curăță de coajă și de sâmburi și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul să mărunțesc. 

  2. Într-o cratiță sau oală de inox se călesc ceapa și usturoiul în ulei de măsline. Când acestea se înmoaie, se adaugă dovleceii, sarea, usturoiul granulat și sarea granulată și se mai lasă la gătit cam 10 minute. 

  3. După ce s-au înmuiat și dovleceii se adaugă supa de oase și se lasă la fiert cam 20 de minute. 

  4. Se lasă totul la răcit cam 10-15 minute după care se adaugă un avocado cremos  și sucul de lămâie și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender. 

  5. În funcție de dimensiunea dovleceilor și a fructului de avocado e posibil să aveți nevoie de mai mult lichid. Ca să obțineți consistența dorită se mai poate adăuga apă.

  6. Se servește simplă sau cu bucățele de carne și legume crude. 

supa de dovlecel

Articole recomandate

5 comentarii

  1. Bună Cristina,

    În primul rând, felicitări pentru blog – you rock!!
    M-ar interesa dacă ai testat cum rezistă supa la frigider, având în vedere că are avocado? Nu mă deranjează dacă își schimbă culoarea, dar sunt și diferențe de gust? Merci!

    1. Bună Iuliana,

      Mulțumesc mult! Să știi că nu se oxidează și gustul rămâne ok, are și lămâie și probabil ăsta este motivul 😉

    2. Florina Petrescu

      Buna Cristina te rog sa mi spui daca la supa crema de dovlecei pot folosi dovlecei congelat? Multumesc

      1. Buna Iuliana! Cred ca se pot folosi, nu am incercat dar nu vad de ce nu 🙂 Sa imi spui cum iti iese 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating